Sidebar

COM_VUEVENTS_DESCRIPTION_TITLE Vilniaus universiteto pirmakursi ir pirmakurse!Džiaugiamės, kad prisijungei prie Vilniaus universiteto bendruomenės! Šiltai norime Tave pakviesti dalyvauti Vilniaus universiteto organizuojamose įvadinėse dienose #StudentAUK. Visą savaitę Tavęs laukia smagi veikla ir turiningi susitikimai, kurių metu sužinosi viską apie studijas ir gyvenimą universitete. Tai puiki galimybė susipažinti su naujais(-omis) bendrakursiais(-ėmis) bei pirmą kartą pasijusti naujos VU bendruomenės dalimi. Šventinę įvadinių dienų #StudentAUK nuotaiką visiems universiteto nariams ir narėms užtikrins gyvai vykstantys renginiai ir pristatymai.
COM_VUEVENTS_ORGANIZES_TITLE Studentų paslaugų ir karjeros skyrius
COM_VUEVENTS_CONTACTS_TITLE Guoda Martinaitytė
COM_VUEVENTS_EVENT_START_TITLE 2024-08-30
COM_VUEVENTS_EVENT_END_TITLE 2024-09-06
COM_VUEVENTS_LINK_TITLE Sužinok daugiau!
COM_VUEVENTS_DESCRIPTION_TITLE BIO:

Emilija Povilanskaitė yra vizualioji menininkė ir kino režisierė. Jos darbai - daugialypiai, jungiantys technologijas, mokslą, tyrimus, kvapų kūrimą ir programavimą. Savo įtraukiančiomis vizualinėmis ir olfaktorinėmis instaliacijomis bei filmais ji tyrinėja fantastikos, (virtualios) realybės, žmogaus suvokimo ir materialinių kultūrų sankirtas.

Kurdama tarpdisciplininio meno instaliacijas ir filmus, menininkė Emilija Povilanskaitė tiria ką reiškia būti žmogumi, patirti empatiją, egzistuoti ir kurti ryšius esamų bei įsivaizduojamų technologijų pasaulyje. Taikydama mokslinius metodus, menininkė kvestionuoja įsigalėjusį, XXI amžiui būdingą pasaulio suvokimą ir siūlo alternatyvius scenarijus, kurie provokuoja neįprastą pojūčių paletę.

ELEKTRA:

Elektrą menininkė įsivaizduoja kaip būtybę - kūnišką ir gyvastingą, sužadintą betarpiškumo ir magijos. Ši paroda - lyg žaidimas įsikūnijimo būsenomis, neapčiuopiama materija ir jos valdymu, ar mėginimas sutramdyti žaibo kirtį: kuriant Lichtenbergo figūras, panašias į elektros iškrovos fraktalų išskleistus sparnus, ar sutelkiant kibirkščiuojančių elektros laidų kvapą – jie tarsi suvenyrai, pagaminti laiku, kurio niekada nebuvo.

Esant aukštai įtampai, kartu tvyro ir pavojaus grėsmė – ši baimė gali parodos lankytoją apimti akimirksniu. Intensyvaus grožio ir švytinčio siaubo susidūrimas yra akimirka, kuri mane domina labiausiai – tai, kaip trapios, subtilios būtybės sąveikauja su žiauriomis, nenumaldomomis jėgomis. Tai - nenuspėjama jėga, kuri verčia tyrinėti žmogaus būties laikinumą ir kurti paralelinio, nematomo ar išnykusio pasaulio prototipą, atkreipiant dėmesį į mažiau tyrinėtus ar visai užmirštus mentalinius kraštovaizdžius.

COM_VUEVENTS_ORGANIZES_TITLE Vilniaus universiteto muziejus
COM_VUEVENTS_LOCATION_TITLE Vilniaus universiteto Idėjų observatorija, M. K. Čiurlionio g. 29, Vilnius
COM_VUEVENTS_CONTACTS_TITLE Agnė Poškienė
COM_VUEVENTS_EVENT_START_TITLE 2024-08-09 19:00
COM_VUEVENTS_EVENT_END_TITLE 2024-09-02 18:00
COM_VUEVENTS_CATEGORY_TITLE Paroda
COM_VUEVENTS_LINK_TITLE Sužinok daugiau!
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies. More information