Sidebar

MA STUDIJŲ PROGRAMA

Šiaurės ir Baltijos jūros regiono kalbos ir kultūros

120 ECTS, 2 metai

 

Mūsų skėtinė programa (jungianti norvegų, danų, švedų, suomių, rusų, latvių, lenkų ir vokiečių specializacijas) kviečia gilinti pasirinktos kalbos ir kultūros žinias, neriant į naujausius kalbos ir kultūros tyrimų laukus, tokius kaip miesto kultūra, lytis, gamta, technologijos, ir kombinuojant studijas pagal savo interesus.

Ką siūlome?

Tarpdiscipliniškumą: programos studentai gali ne tik specializuotis literatūros ir kultūros arba sociolingvistikos ir lingvistikos srityse, bet ir studijuoti pasirinktą teminį lauką tarpdiscipliniškai, kombinuodami kalbos ir literatūros/kultūros prieigą.

Tarpkultūriškumą: klausant dėstytojų grupių skaitomus teminius kursus drauge su kitos specializacijos programos studentais, sudaroma galimybė įvertinti savo studijuojamą bendruomenę (jos raidą, išskirtinumą) platesniame Rytų, Centrinės ir Šiaurės Europos kontekste.

Tarptautiškumą: programos dėstomoji kalba – anglų (išskyrus studijuojamos kalbos dalyką) leis programos studentams dirbti drauge su tarptautiniais universiteto studentais; taip pat bus inicijuojami bendri projektai su panašaus profilio programomis Šiaurės ir Baltijos jūros regione.

Turinys ir struktūra

Iš viso 13-16 dalykų per 4 semestrus.

Privalomi dalykai: 55 ECTS

  1. INTRO: Theories and methods in cultural studies (5 ECTS)
  2. Language, society, culture I-III: Scandinavian (Norwegian, Danish, Swedish, Finnish) / Russian / Latvian / Polish / German: 3 x 5 ECTS = 15 ECTS)
  3. MA thesis (30 ECTS)

 

Privalomai pasirenkami dalykai: 30 ECTS

 

Siūloma pasirinkti tris (3 x 10 ECTS = 30 ECTS) dalykus iš programoje siūlomų tarpkultūrinių teminių dalykų: Migracija ir miesto kultūra; Šeima, lytis, švietimas; Gamta, technologijos, medijos.

 

Pasirenkamieji dalykai: 35 ECTS (taip pat galima rinktis bet kurį VU siūlomą magistro studijų dalyką)

Daugiau informacijos čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos